Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
31.05.2016  

SPIRIT Slovenija zbira predloge podjetij za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2017


Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila vabilo podjetjem za posredovanje interesa za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2017. Zbrani predlogi bodo podlaga za pripravo programa agencije za skupinske predstavitve slovenskega gospodarstva na mednarodnih sejmih v tujini v naslednjem letu. Rok za zbiranje predlogov se izteče v petek, 15. julija 2016.

SPIRIT Slovenija tako vabi vsa podjetja, panožna združenja, sekcije in grozde oziroma druga interesna gospodarska združenja, da posredujejo svoje predloge oziroma interes njihovih članov za skupinsko udeležbo na mednarodnih sejmih v tujini v letu 2017.

SPIRIT Slovenija v okviru skupinskih predstavitev na sejmih v tujini krije stroške najema neopremljenega razstavnega prostora, tehničnih priključkov za potrebe delovanja skupinske stojnice in vpis razstavljavcev v sejemski katalog. Stroške elementov sejemske konstrukcije, postavitve razstavnega prostora, prevoza eksponatov in ostale stroške sejemske predstavitve krijejo podjetja sama. Skupinska stojnica je konstrukcijsko in grafično poenotena.
Posamezni predlagatelj lahko sodeluje z več predlogi za sejme. Predlog lahko posreduje:
• posamezno podjetje iz panoge,
• podjetje, ki zastopa skupino vsaj petih podjetij iz panoge,
• panožna združenja, sekcije, grozdi oz. druga interesna gospodarska združenja, ki zastopajo skupino vsaj petih podjetij iz panoge.

Na osnovi zbranih predlogov ter v okviru danih finančnih možnosti bo SPIRIT Slovenija pripravila program skupinskih predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini za leto 2017.
Pri pripravi končnega programa sejmov bo Programski odbor za sestavo predstavitev slovenskega gospodarstva na sejmih v tujini upošteval le predloge za nastope na tistih sejmih, ki imajo mednarodni ali vsaj širši regionalni pomen. Program sejmov bo sestavljen tako, da bo zagotovljena heterogena zastopanost gospodarskih panog. Pred objavo končnega programa sejmov bo SPIRIT Slovenija preverila razpoložljivost razstavnega prostora in izvedljivost posameznega sejma. Po sprejetem programu bodo vabila in prijavna gradiva za udeležbo na posameznem sejmu objavljena na portalu www.spiritslovenia.si oz. www.izvoznookno.si.

Rok za oddajo predlogov podjetij je petek, 15. julija 2016 na elektronski naslov sejmi2017(at)spiritslovenia.si.

Več informacij in obrazec za posredovanje predlogov so na spletni strani www.spiritslovenia.si in www.izvoznookno.si.