Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
30.05.2016  

17. svetovni čipkarski kongres OIDFA

17. svetovni čipkarski kongres OIDFA, ki bo od 24. do 26. junija 2016 potekal v Ljubljani, je največji in najpomembnejši čipkarski dogodek v svetovnem merilu, kongres OIDFA pa bo tudi eden največjih kongresnih dogodkov leta 2016 v Sloveniji. V nekaj dneh bo Ljubljano obiskalo več kot 2.000 čipkaric in ljubiteljev čipk iz 35 držav sveta. 500 čipkaric bo aktivno sodelovalo na kongresu, drugi pa bodo obiskali čipkarske razstave v Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji. Kongresa se bo udeležilo 33 registriranih udeležencev iz Avstralije.
 
Častni pokrovitelj kongresa je predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Kongres so podprli tudi: Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Slovenska akademija znanosti in umetnosti, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Idrija, Občina Ajdovščina, Občina Cerkno, Občina Gorenja vas, Občina Horjul, Občina Kanal ob Soči, Občina Logatec, Občina Nova Gorica, Občina Polhov Gradec – Dobrova, Občina Tolmin, Občina Vrhnika, Občina Žiri, Občina Železniki, Fundacija Čipkarska šola Gorica iz Italije, Združenje za tekstilno in čipkarsko umetnost iz Avstrije, Hiša čipk iz Kiskunhalasa na Madžarskem in mesto Lepoglava iz Hrvaške.
 
Zagotovljeno bo ustrezno medijsko pokritje dogodka, zaradi velike razširjenosti in priljubljenosti čipkarstva v Sloveniji pa ni dvoma, da bo dogodek deležen tudi velike pozornosti širše javnosti.
 
Kongres OIDFA je odlična priložnost, da se predstavite izbrani mednarodni publiki, profesionalnim in ljubiteljskim izdelovalkam čipk, ki so ljubiteljice vsega lepega in ki bodo svoje vtise iz Slovenije ponesle v svet. S sodelovanjem na kongresu boste podprli tudi prizadevanja slovenskih čipkaric za čim kakovostnejšo predstavitev slovenskega čipkarstva svetovni čipkarski javnosti in prispevali k promociji Slovenije. V nadaljevanju so vam predstavljene različne možnosti sodelovanja.

Več na  http://oidfaljubljana.si/

 

 


Files:
cipkarski_kongres.pdf372 Ki