Veleposlaništvo RS Canberra /Novice /
26.03.2020  

COVID-19: Vrnitev v Slovenijo

 

Zaradi izbruha pandemije korona virusa se je v zadnjih dneh veliko državljanov EU, med njimi tudi Slovenije, v Avstraliji in na Novi Zelandiji znašlo v težavah glede vrnitve v Evropo.

 

Države članice EU v Avstraliji in na Novi Zelandiji smo se tako dogovorile s Qatar Airways, da, za razliko od ostalih ponudnikov prekooceanskih letov, ne bo ukinil povezav z Evropo in bo po potrebi celo povečal število letov.

 

V ta namen je Qatar Airways, glede na okoliščine, pripravil posebno ponudbo za polete iz Avstralije, ki se nahaja na naslednji povezavi:

 

https://www.qatarairways.com/en-au/offers/we-will-get-you-home.html?cid=REAU2220

 

Priporočamo, da si za končno destinacijo v Evropi izberete Zagreb, kar omogoča najenostavnejši  prihod v Slovenijo.

 

Opozarjamo, da so, zaradi velikega števila državljanov EU v Avstraliji, ki se želijo vrniti v Evropo, mesta v ekonomskem razredu na poletih Qatar Airwaysa iz Avstralije v Evropo do prvih dni aprila 2020 že praktično popolnjena. Po naših informacijah obstaja več možnosti za nakup vozovnice ekonomskega razreda od 05.04.2020 dalje.

 

Za Novo Zelandijo je Qatar Airways, glede na okoliščine, pripravil naslednjo ponudbo:

 

https://www.qatarairways.com/en-nz/offers/we-will-get-you-home.html

 

Tudi tukaj priporočamo, da si za končno destinacijo v Evropi izberete Zagreb, kar omogoča najenostavnejši  prihod v Slovenijo.

 

Ob tem želimo opozoriti, da, zaradi nepredvidljivosti pandemije korona virusa, ne vemo, kakšne ukrepe v zvezi z zajezitvijo pandemije utegnejo v  prihodnjih dneh utegnejo sprejemati  vlade držav, preko katerih poteka transfer do Evrope oz. Slovenije.